СОЛАРЕН ЕНЕРГИЗАТОР MXS160 Solar
Арт. №: 320000207

EKO-FENCE е най-практичното и модерно решение за вашето стопанство. Дългогодишният ни опит и работа с фермери ни помогна в разработването на продукти, които задоволяват нуждите на малки и индустриални животновъди.
ПОДХОДЯЩ ЗА ЗАГРАЖДЕНИЕ ДО:
Захранване: Слънчева светлина
Мощност: 0,20 JOULS
Напрежение: макс. 8.500 VOLTS
Максимално заграждение: 3 км
Необходими заземителни колчета: 1

Комплекта включва:
Батерия;
Адаптер за зареждане.

  СПРЯН ПРОДУКТ  

Този продукт в момента не е наличен
0895580040
Получете информация
или задайте своите въпроси
12 вноски x 16.80лв.

Електрозаграждението работи на ток. Заземителният черен кабел свързва заземителните колчета и енергетизатора. Червеният кабел свързва оградата и енергетизатора. И накрая, кабелите за батерията правят връзка между енергизатора и батерията, откъдето идва и захранването. Токът преминава през енергизатора, през оградата и през заземителните колчета (земята се използва за затваряне на веригата).

Енергизатора на електропастира превръща входящото захранване от акумулатор 12V или захранването от соларния панел във високоволтов импулс. Енергизатора изпраща този импулс по изолирано трасе направено от въже, лента, тел, мрежа или друг вид проводник с определени характеристики.  Това става  един път на всяка секунда или в зависимост от модела може да се регулира! Импулса сам по себе си е с времетраене от 150 микросекунди.

Този импулс е общоприето да се нарича „шоков импулс“ и това е всъщност което животното усеща като се допре до заграждението на електропастира. Диаграмата показва движението на импулса по системата. Импулса тръгва от енергизатора на електропастира. Преминава през въжето и влиза в животното което се е допряло до електропастира. Импулса преминава през животното и влиза в земята. От там се връща в енергизатора през заземителното колче.

Приемете електропастира повече, като психологическа бариера отколкото физическа. Болката която изпитва животното е мигновена и не го наранява физически, примерно както оградата от бодлива тел или всички други типове заграждения.


Няколко предимства на електропастира:

Ниска цена на инвестицията- електропастира се нуждае от много малко материали и труд за изпълнението му в сравнение със стандартната ограда. Да не говорим за пастир!

Дълъг живот на експлоатация – може да се ползва дълги години при правилна експлоатация;

Лесно се монтира – сравнително малко и най-вече леки елементи;

Универсален – може да се ползва за всякакъв тип животни, както домашни така и диви;

Удължава живота на вече рушащата се ограда– ако сложите един или два реда пред рушащата се ограда, може да я ползвате още дълго време, без да се притеснявате, че животните ще я доразрушат;

Минимално обслужване – няма нужда отобслужване. Просто се наглежда от време на време дали функционира. Ако инсталирате устройство за дистанционно наблюдение и това отпада като ангажимент;

Обадете ни се